Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Onderdelen
U bent hier: Home Nieuws
Persoonlijke hulpmiddelen

Nieuws

Nieuwsberichten op deze website.

Drie nominaties VVBA-IFV-scriptieprijs bekendgemaakt

Op 11 september 2014 zijn tijdens de fire safety expertclass Next Generation aan de Technische Universiteit Eindhoven drie scripties genomineerd voor de VVBA-IFV-scriptieprijs. De winnaar wordt bekendgemaakt op 5 november, tijdens het FSS-congres (Fire Safety and Science) van het IFV.

Lees verder...

VBE biedt 8 oktober een interessant programma aan!

Ontmoet 200 Brandveiligheid Experts op het VBE-seminar ‘Herbestemmen en Brandveiligheid’ 8 oktober vanaf 13.00 uur.

Lees verder...

TB 74A Elektrische sprinklerpompen gepubliceerd

In september 2014 heeft het CCV Technisch Bulletin 74A gepubliceerd. TB 74A is de opvolger van TB 74. Het document is aangepast om een aantal onvolkomenheden te corrigeren en enkele passages te verduidelijken.

Lees verder...

Nominaties voor de Jan van der Heydenprijs 2014 zijn bekend

Na een zorgvuldige selectie van de beoordelingen door de Regiegroep Innovatie Moed, een vakjury van de netwerken en de uitslagen van de internetstemming, zijn de genomineerden voor de Jan van der Heydenprijs 2014 bekend.

Lees verder...

Parkeergarage Rotterdam onvoldoende beveiligd tegen brand

Parkeergarage Rotterdam onvoldoende beveiligd tegen brand

Het Art Hotel in Rotterdam en omliggende panden zijn 6 september 2014 ontruimd, vanwege een zeer grote brand. Dit alles was het gevolg van brand welke ontstond in de ondergrondse parkeergarage, waar een auto vlam vatte en waarbij uiteindelijk 12 voertuigen zijn betrokken. De rookontwikkeling was zo heftig dat de metro werd stilgelegd. Rond de vijftig evacués werden opgevangen in de Maassilo.

Lees verder...

Sprinkler controleert brand in Parkeergarage Luxemburg

Sprinkler controleert brand in Parkeergarage Luxemburg

Op 29 augustus 2014 berichte Luxemburger Worth dat brand uitgebroken is in een geparkeerde in parkeergarage Cloche d’Or te Luxemburg. De brand zorgde dat de sprinkler geactiveerd werd en de brand snel onder controle was. Hierdoor kon de brand zich niet verspreiden en kon de brandweer het nabluswerk veilig verrichten.

Lees verder...

Sprinklerinstallatie controleert autobrand in parkeergarage Harderwijk

Sprinklerinstallatie controleert autobrand in parkeergarage Harderwijk

Zaterdagmiddag 16 augustus 2014 ontstond brand in een wegrijdende auto in Parkeergarage de Houtwal te Harderwijk. De brand in de ondergrondse parkeergarage had geen kans zich uit te ontwikkelen omdat de garage voorzien is van een sprinklerinstallatie.

Lees verder...

Publicatie IFV over Brand in parkeergarages

Publicatie IFV over Brand in parkeergarages

Het Brandweeracademie gaf in augustus 2014 de publicatie ‘Brand in parkeergarages, risicoafwegingen in relatie tot brandveiligheidsvoorzieningen’ uit. Deze publicatie is ontwikkeld door de lectoraten Brandpreventie en Brandweerkunde van de Brandweeracademie, samen met praktijkdeskundigen van de brandweer. Hij is in eerste instantie geschreven voor de adviseur Risicobeheersing van de brandweer.

Lees verder...

Geen nader strafrechtelijk onderzoek brand Leeuwarden

Het Openbaar Ministerie meldt 1 augustus 2014 dat de eigenaren van het pand in de binnenstad van Leeuwarden waar vorig jaar een fatale brand woedde, worden niet vervolgd. Ook naar de rol van de gemeente wordt geen nader onderzoek ingesteld.

Lees verder...

EFSN Annual General Meeting and Conference

The European Fire Sprinkler Network will hold its annual general meeting in Istanbul on 14th April 2015, starting at 09:00. All members are welcome.

Lees verder...

Handreiking brandveiligheid in hoge gebouwen

Handreiking brandveiligheid in hoge gebouwen

Voor gebouwen hoger dan 70 meter biedt het Bouwbesluit geen universele bouwtechnische voorschriften. Bij het ontwerpen van brandveiligheid in hoge gebouwen heeft het bevoegd gezag c.q. de brandweer, de mogelijkheid om zelf nadere eisen te stellen aan de te nemen brandveiligheidsmaatregelen. Deze handreiking beoogt de consensus hierover tussen alle betrokken partijen te bevorderen.

Lees verder...

VBE-Themabijeenkomst "Gelijkwaardige brandveiligheid" 3 september 2014

Gelijkwaardige brandveiligheid biedt mogelijkheden om brandveiligheid in een bouwwerk passend in te richten en daarmee te vergroten, maar voor velen is dit nog onbekend terrein.

Lees verder...

Ook in deze sectie

Nieuws archief
Oude nieuwsberichten
Document acties